中国学園大学 令和4年度(2022年度) シラバス
授業科目名英語II サブタイトル(英文読解) 授業番号ND102
担当教員名グレゴリー チンデミ  
対象学部・学科現代生活学部 人間栄養学科  単位数2単位 
開講年次1年 開講期後期 
必修・選択必修 授業形態演習 
【授業の概要】
To learn and use nutrition-related English, and develop English listening, speaking, reading and writing skills, through a study of foreign recipes', their related culture and history, and practical experience in the kitchen.
外国海外料理のレシピ,料理に関連する文化と歴史,キッチンでの実践的な経験を通じて,栄養関連の英語を学び,使用し,英語のリスニング,スピーキング,読書,ライティングのスキルを養う。
【到達目標】
Students will do three personal cooking projects.
生徒は3つの個人てきな料理プロジェクトを行います。

This course will contribute to acquiring language knowledge, comprehension and skills, thinking and problem-solving skills, and attitude among the bachelor's degree contents listed in the Diploma Policy.
なお,本科目はディプロマポリシーに掲げた学士力の内容のうち,<知識・理解><思考・問題解決能力><技能><態度>の修得に貢献する。
【授業計画】
【授業計画 備考】
The course has three projects to teach cooking and nutrition-related English.
このコースには,料理と栄養関連の英語を教える3つのプロジェクトがあります。
第1回:Self-introductions, Introduction to the course, Google Classrooom, Food groups,
自己紹介,コースの紹介,Google Classrooom,食品グループ
第2回:Project 1 - Introduction to the ‘Finger food’ project
プロジェクト1 - 「フィンガーフード」プロジェクトの紹介
第3回:Project 1 – Vocabulary for recipes (ingredients & kitchen utensils)
プロジェクト1 - レシピの語彙(食材や台所用品)
第4回:Project 1 – Vocabulary for recipes (cooking actions and the imperative form: Boil the water)
プロジェクト1 - レシピの語彙(料理の動詞と命令形: 水を沸騰させる)
第5回:Project 1 – Short test 1, Finger food videos, critique, project feedback
プロジェクト1 - 第1小テスト,フィンガーフードのビデオ,評論とプロジェクトのフィードバック
第6回:Project 2 - Introduction to the Soups and salads project
プロジェクト2 - 「スープとサラダ」プロジェクトの紹介
第7回:Project 2 – Explaining a recipe’s nutrition (It contains…)
プロジェクト2 - レシピの栄養の説明について(を含む…)
第8回:Project 2 – Let’s check your recipes! (Ingredients, cooking utensils and cooking actions)
プロジェクト2 - レシピをチェックしよう! (材料,調理器具,料理の動詞)
第9回:Project 2 - Short test 2 & Soups and salads videos, critique, project feedback
プロジェクト2 - 第2小テストとスープとサラダのビデオ,評論とプロジェクトのフィードバック
第10回:Project 3 – Introduction to the ‘Make a menu’ project
プロジェクト3 – 「メニューを作る」プロジェクトの紹介
第11回:Project 3 – Make your menu: main dish, side dish(es) and dessert
プロジェクト3 - メニューを作る: メインディッシュ,サイドディッシュとデザート
第12回:Project 3 – Introduce and explain your menu in English
プロジェクト3 - メニューを英語で紹介して説明する
第13回:Project 3 – Cook your main dish, side dish(es) and dessert
プロジェクト3 - メインディッシュ,サイドディッシュ,デザートを調理します。
第14回:Project 3 – Menu videos, critique, project feedback,Course review, Student questionnaire
プロジェクト3 – メニューのビデオ,評論とプロジェクトのフィードバック,コースレビュー,学生アンケート
第15回:Short test 3, Menu videos,
第3小テスト, メニューのビデオ
評価の方法 種別 割合 評価規準・その他備考
授業への取り組みの姿勢/態度 20% Active participation in English 英語で積極的な参加
レポート 30% Write a recipe card and critique form for each of the three projects (6 x 5%) 3つのプロジェクトのそれぞれについてレシピカードと批評フォームを書きます (6 x 5%)
小テスト 30% Vocabulary tests (3 x 10%) 語彙小テスト (3 x 10%)
定期試験
その他 20% Three project videos using English sound or subtitles (5%, 5%, 10%) 英語の音声または字幕を使用した3つのプロジェクトビデオ (5%, 5%, 10%)
自由記載 Students will have to pay a small amount for the cooking projects' ingredients. Please pay on cooking days (on-campus) or buy yourself (distance learning).
学生は調理プロジェクトの食材に少額を支払うことになる。キャンパスで勉強する場合は調理を行う日に支払いを求めます,または遠隔教育の場合は自分で買ってください。
【受講の心得】
Students must attend at least 10 lessons, participate actively and try to use English during class.
学生は少なくとも10回の授業に出席し,授業に積極的に参加し,英語を使ってみる。
【授業外学修】
Make an English cooking video for each of the three projects. The English can be spoken or you can use English subtitles. Also, study for the three vocabulary short tests.
3つのプロジェクトのそれぞれについて英語の料理ビデオを作成します。 英語を話すことも,英語の字幕を使用することもできます。 また,3つの語彙の小テストのために勉強してください。
使用テキスト 書名 著者・編集者 出版社 定価 ISBN
なし
自由記載 Students must bring all their study materials (textbook, notebook,worksheets, file, etc.) to every class. 学生はすべての教材(辞書,教科書,ノートブック,ワークシート,ファイルなど)をすべての授業に持参しなければならない。 Students are also required to bring a Japanese-English-Japanese dictionary. 学生はまた,日本語-英語-日本語の辞書を持参する必要があります。
参考書 自由記載 Handouts, worksheets,PowerPoint presentations, etc. 配布資料,ワークシート,PowerPoint プレゼンテーションなど
【担当教員の実務経験の有無】
【担当教員以外で指導に関わる実務経験者の有無】